Terug naar de homepage
FAQ
Wordt ik echt sneller na een loopscan?Ja, je kunt je training en wedstrijd op hoger tempo lopen en/of langer volhouden. Dat komt door een looptechniek die tegelijkertijd ontspanning én kracht mogelijk maakt.
Krijg ik minder last van blessures na de sprintsessies?
Ja, het is een opwaartse spiraal: je ontdekt heel snel waar blokkades zitten. Deze blokkades kunnen we weghalen, waarna je optimale techniek de ruimte krijgt. Dat zorgt ervoor dat je vroegere zwakke plekken niet meer overbelast.
Wat zijn de belangrijkste verbeteringen voor een optimale looptechniek? 1. Tegelijkertijd kunnen ontspannen én krachtig lopen
2. Het cruciale punt van kracht zetten ontdekken
3. Passende pasfrequentie inzetten
4. Loophouding personaliseren
5. Ervan genieten
6. Begrijpen waarom het voor jou perfect werkt
Hoe weet je welke looptechniek bij mij past?
Daarvoor doen we een aantal testen en metingen. Echter, het allerbelangrijkste is niet dat Franklin je optimale looptechniek herkent, maar dat je het zelf ervaart. Daarna kun je het dagelijks zelf verbeteren.
Is een traject makkelijk? En kan iedereen het?
Iedereen kan het, maar het is niet altijd makkelijk. Als je open staat voor verandering, bereid bent bestaande ideeën los te laten, veerkracht hebt om veranderingen in je lichaam te verwerken, bij onverwachte gebeurtenissen door te zetten en open blijft communiceren dan komen we samen altijd tot een optimaal resultaat.
Wat verandert er aan mijn loopschema door een loopscan of fullscan?
Dat kun je zelf bepalen. Je nieuwe looptechniek bouw je rustig op. Na een kilometer trainen in de nieuwe techniek kun je de training afbreken, maar natuurlijk ook gewoon doorlopen zoals je gewend bent. (link naar Vergeet alles dat ik heb gezegd-quote)
Hoe lang duurt het om mijzelf een optimale looptechniek aan te meten?
De eerste verbeteringen merk je in de eerste week. Daarna kun je dit steeds verder perfectioneren, zoveel als j zelf wilt. Dat hangt af van je doel: technisch optimaal, sneller/langer, pijnvrij of met meer plezier/gemak. Zelf ontdekt Franklin maandelijks nieuwe details voor zichzelf, maar ook voor de andere typen lopers, dus als je wilt is er altijd wat nieuws te ontdekken.
Waarom moet ik deze methode geloven?
Omdat er nog geen wetenschappelijk bewijs is voor het bestaan van pijnvrije looptraining. Deze methode laat je zelf ervaren welke looptechniek bij je past. Er zijn vele voorgangers waarbij het werkt (link referenties) en de eerste metingen met sensoren (link Fontys) ondersteunen mijn ideeën voor de optimale looptechniek.
Zijn twee sessies echt nodig? (Kan het niet in één keer?)
Het belangrijkste is niet dat Franklin je optimale looptechniek ontdekt, maar dat je het zelf ervaart en begrijpt. Daarom is een tweede afspraak binnen een week na de eerste sessie cruciaal: Hoe heb je de veranderingen ervaren, snap je wat er is verbeterd en merk je zelf dat de aanpak voor type I II III of IV perfect bij je past? In de tweede sessie kun je dat pas met zekerheid zeggen. Bij een fullscan nemen we daar (i.v.m. blessures) iets meer tijd voor.
Kan ik ook met zware blessures bij Franklin terecht?
Ja, check de private training > FULLSCAN
Terug naar de homepage