 Terug naar de homepage


Over ISA 

ISA Bewegingsanalyse & Loopexpertise

Wat moet je weten over ISA Bewegingsanalyse & Looptechniek?
Met de juiste techniek loop je langer, harder en met meer gemak. Optimaal & pijnvrij

Lange ketens van spieren & fascia organiseren de beweging in ons lichaam. Een loopanalyse legt de actieve lijnen en de ontspanningslijnen per type bloot.

Elk type loper heeft een geheel eigen loopstijl. ISA onderscheidt 4 typen lopers:
I.  forefoot runner
II. knee-lift runner
III.toe-off runner
IV. butt-kick runner

Per type is er een actieve en een ontspanningslijn. Deze lijnen kun je respectievelijk trainen en los maken. Bijvoorbeeld met oefeningen op maat, een optimale loophouding, specifieke massage en zelfs ijs. Iedere tip werkt als het op maat wordt aangeboden en past bij je looptype.

Welk type loper ben jij?   Private Training & loopscan
Loopanalyse


Met tests en metingen van je handen kun je ontdekken hoe je voeten bewegen. Kracht in je bovenbenen voorspelt je optimale pasfrequentie. Met iedere test ervaar je zelf waar je kracht zit (actieve lijnen) en hoe je met souplesse kunt bewegen (ontspanningslijnen). Hieruit volgen de looptips die geheel zijn afgestemd op je eigen manier van bewegen. Private Training & loopscan
Over Franklin

De man achter de 4 typen lopers


Franklins eigen blessures gingen niet over, totdat hij zijn eigen loopstijl ontdekte. Een ‘vreemd hoogfrequent loopje met wiebelende heupen’ betekende het einde van zijn knieklachten en hernia. Nu deelt hij zijn kennis over de verschillende looptechnieken die in ieder lichaam verborgen zitten. Hij zorgt dat iedereen weer kan hardlopen. Harder en langer als je dat wilt en pijnvrij als het moet. Het is namelijk niet nodig om met pijn te lopen en het is veel leuker om alles uit je lichaam te halen wat er in zit.
In zijn vrije tijd houdt Franklin van hardlopen en wandelen om zijn gedachten om te woelen en te ordenen. Hij staat open voor samenwerking met iedereen die fysieke beweging net zo belangrijk acht als cognitieve ontwikkeling.

 Frankllin werkt momenteel aan een boek over looptechniek. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als een van de eerste hierover meer te horen!
Andere Sporten


Naast de focus op looptechniek, wordt ISA ook ingezet bij andere sporten zoals in het voetbal & volleybal.
Links & Columns


Sportrusten
ProRun
Fontys
Bouke Hoekstra 
Volleybal Drechtsteden

Column Wij zijn ons lichaam
En meer hier >


 Terug naar de homepage